torsdag 31 mars 2011

Inlägg 1000.

Jag har faktiskt inte pluggat så mycket islam idag, läst igenom det några gånger. Men en grej hakade jag upp mig på i boken:

"En muslimsk man kan gifta sig med vem han vill, eftersom han kan bestämma att familjen ska tillhöra islam."

Det blir jag irriterad på. Kvinnor ska ha rätt att välja religion, om de ens vill tro på någon, oavsett vem de gifter sig med! Bara för att jag är kvinna ska väl inte jag behöva bli muslim mot min vilja om jag gifter mig med en muslim? Jag tycker det känns som om islam är ganska kränkande för kvinnor. De får inte leda bönen i moskén, de blir muslim om de gifter sig med en muslimsk man - även om de inte vill tillhöra islam, de får inte gifta sig med mer än en man trots att mannen får gifta sig med fyra kvinnor, för att nämna några. Jag tror verkligen på jämställdhet och att det gör världen mycket bättre.
Jag har all respekt för muslimer men jag tycker också att alla ska ha rätt att säga vad de tycker. Ha en åsikt. Vilket jag har:

Det är orättvist och dumt att tro att mannen klarar mer än vad kvinnan gör, att mannen ska ha mer makt än kvinnan. Löjligt egentligen, att ens behöva ta upp det på 2000-talet när vi har en otroligt uppfinningsrik värld med tv-spel utan kontroller eller sladdar, millimeters-tunna datorer och tv-apparater och mycket mer - men inte kan förstå att det är fel att tro att män är mer värda än kvinnor?

1 kommentar:

Kommentera här!